вторник, 18 июля 2017 г.

Тетянин день

Ведучий 1:
     Шановні друзі! Ми раді вітати вас у цьому затишному залі. Думаємо, що ви не лише відпочинете, а й відкриєте для себе дещо нове. Давайте, як завжди, запалимо маленький вогник свічки /запалює/. Хай очищає він нас від зла, буденщини, і несе світло у наші душі.
Ведучий 2:
     За православним календарем завтра-25 січня - Тетянин день, день святої великомучениці Тетяни, що поклала життя своє на алтар служіння людям. Великомучениця Татіана - заступниця, берегиня, покровителька молоді і студентства.

Ведучий 3:
     Тому саме цьому дню ми присвятили наш творчий проект і запросили до нас усіх Тетян, які вчаться й працюють у нашій школі, бо це їхній День ангела.
Читець 1.
Найкраща пам’ять – це ім’я,
Просте і гарне.
Воно пройшло крізь зими
І це не марно.

Від імені Тетяна віє лиш теплом,
В нім чується любов і свято.
У світі є Тетянок так багато,
Та краще наших не знайдете – облом!

     Надаємо слово Ані та Юлі, які вели певні обрахунки й зараз ознайомлять нас із ними.
(Наша шкільна родина налічує … Тетян.
У нашій школі навчаються … Тетян. Зокрема: у початковій ланці їх …, у школі других ступенів - … (______________________________________________________________).
У нашій школі працюють: техпрацівниця Тетяна ____________, лаборант кабінетів хімії, фізики Тетяна Олександрівна, вчитель 1-А класу Тетяна Володимирівна, педагог-організатор – Тетяна Михайлівна, психолог – Тетяна Миколаївна. А головне, що керує навчально-виховним процесом у школі Тетяна Анатоліївна).
Ведучий 3:
Тетяно Анатоліївно, запрошуємо Вас до слова.

Усім Тетянам, які є серед на Казмірчук Діана присвячує пісню «Мрійниця»

Ведучий 1:
     Для наших Тетян прийшли святкові телеграми, але з відправниками тут щось незрозуміло. Я почну їх зачитувати, а ви допоможіть мені розібратися з відправниками.
ПУСТЬ ТАНЕ ШЕПЧУТ О ЛЮБВИ НА УШКО! ЦАРЕВНА ПО ПРОЗВАНИЮ ……                                                                                                                                      ЛЯГУШКА

ПУСТЬ БУДЕТ СТРОЙНОЮ ТВОЯ ФИГУРКА! ПРИВЕТ ГОРЯЧИЙ С СЕВЕРА! …..                                                                                                                                   СНЕГУРКА

ЖЕЛАЮ ПЕТЬ ПОЧАЩЕ ПОД ГИТАРУ! ХОРОШЕЙ ВАМ КОМПАНИИ! …….
                                                                                                                          РОТАРУ

ЖЕЛАЮ НЕ ВСТРЕЧАТЬ ЛЮБВИ ВНЕПЛАНОВОЙ! ПРИВЕТ ВАМ МУЗЫКАЛЬНЫЙ                                                                                                                    ОТ ….. БУЛАНОВОЙ.

ЖИВИ, ТАНЮША, ВЕСЕЛО И КЛЕВО! НЕ ЗАБЫВАЙ ПРО ДЕТСТВО! …………                                                                                                                                           КОРОЛЁВА

ЖЕЛАЮ МНОГО МУЗЫКИ И СМЕХА, ЛЮБВИ И ВЕЧНОЙ МОЛОДОСТИ! ……….                                                                                                                                                 ПЬЕХА

ПУСКАЙ БУДЕТ ДЕНЕГ ВСЕГДА ДО ФИГА! И НОЖКИ КУРИНЫЕ! ………….
                                                                                                                          БАБА ЯГА

ТЫ ВЫГЛЯДИШЬ СЕГОДНЯ, КАК КАРТИНА! ВРУЧАЮ КЛЮЧ ОТ СЧАСТЬЯ!…..                                                                                                                                     БУРАТИНО

ПУСТЬ ПАДАЕТ НА ЗЕМЛЮ БЕЛЫЙ ПУХ, А ТЫ ЦВЕТИ, КАК РОЗА! …. ВИННИ ПУХ

БЫВАЙ ПОЧАЩЕ В ПОЛЕ И В ЛЕСУ! ЗДОРОВЬЯ ТЕБЕ КРЕПКОГО! ……… АЛСУ

УНЫНЬЯ НИКОГДА НЕ ДОПУСКАЙТЕ! БОЛЬШОЙ ПРИВЕТ ОТ МАМЫ! ………                                                                                                                             ОРБОКАЙТЕ


Ведучий 2:
     Ще одна група дослідників працювала над питанням походження та значення імені Тетяна. Послухаємо їхні відкриття.
     Півтораста років тому це ім'я найчастіше зустрічалось в аристократичному середовищі. Однак з часом воно поширилося серед простих людей і стало одним з найпопулярніших у східних слов'ян та їх сусідів. Воно має безліч пестливих форм: Тетянка, Танечка, Танюся - це у українців; у росіян - Танюша, Танюха, Таха, Танятка, Тата, Татуля; у біларусів - Таццянка, в молдован - Татіца, Тіана, у болгар - Ташечка.
     До родини цього імені належать і рідкісні чоловічі імена: Татій, Татіон, Татіус. Ім'я настільки поширене, що має і прізвищні форми: Тетянченко, Тетянчук, Танічев.
З латинської перекладається ім'я Тетяна як "засновниця", "володарка", "заступниця", "берегиня".(+ з книжок)
Ведучий 2:
     А що Ви думаєте про те, які вони, Тетяни? Прошу Вас висловити думки.
(Присутнім роздати картки з іменем-літерами.
Т.Е.Т.Я.Н.А.
Турботлива
Ерудована
Толерантна
Ясна
Ніжна
Ангельськи-приваблива
Таинственная
Акуратная
Трудолюбивая
Ь -мягкая
Яркая
Нежная
Артистичная!

Привлекательная
Единственная
Тёплая
Радостная
Обворожительная
Верная
Ах, какая женщина!

Знову для наших Тетян лунає пісня.
Ведучий 3:
     Свято Тетяни пов’язане насамперед з іменем святої мучениці Татіани, яка жила в ІІІ столітті у Римі. Під її покровительством знаходяться усі Тетяни, тому дуже важливо для них знати про неї. Це дослідження наступної групи.
Свята мучениця Тетяна народилася в античному Римі в ІІІ столітті нашої ери в заможній родині. На той час у Римі усі поклонялися своїм богам-ідолам: Юпітеру, Юноні, Мінерві, Афіні… Але в міру наростання загальної кризи Римської імперії, наступає і криза традиційної релігії. Тодішні правителі всіма силами старалися зберегти старі традиції вірування, тому Християнство на той час всюди переслідувалося і жорстоко каралося.
Батько святої Тетяни був таємним християнином і виховав свою дочку у християнській вірі. Коли Тетяна стала повнолітньою, вона вирішила жити в цнотливості і вірно служити Христу. Вірою до правдивого Бога вона дослужилася до сану диякониси – відвідувала і доглядала хворих жінок, у готуванні їх до хрещення тощо. І Христос Бог вінчав наречену Свою мученицьким вінцем .
Після вбивства своїми ж солдатами царя Антонія Геліогабала, до влади було зведено 16-ти літнього Олександра Севира. І хоча його мати була християнка по імені Маммея; Олександр в той же час продовжував служити римським богам-ідолам.
У зв’язку з неповноліттям нового царя, в перші роки його правління влада перебувала майже винятково в руках радників. Головним серед них був міський єпарх, знаменитий юрист й префект Преторії Ульпіан. А префект був дуже жорстокий вдачею й великий ворог християн.
Ці радники від імені юного царя управляли всім. Вони ж і розіслали всюди веління, щоб галілеян (так називали християн) усюди примушувати поклонятися римським богам, загрожуючи їм у випадку непокори лютими мученнями й навіть смертю.
Ось тоді і схопили святу Тетяну. Її дуже сильно і довго катували, примушуючи зректися віри. Але щоразу вона зцілялася, так як завжди біля неї, в зареві небесного сяйва, були чотири ангели. Близько тижня мучителі примушували святу діву відректися від свого Бога. Але усі її мучителі або переходили в християнську віру, або отримували такі ж муки, які наносили віруючій.
Суддя, не знаючи, що ще зробити з нею, виніс їй смертний вирок, і свята Тетяна була усічена мечем. Разом з нею стратили батька її, тому що довідалися , що й він християнин. Спочатку мучителі позбавили його почесного звання, відняли в нього весь його маєток. Засуджений на смерть, він умер від меча разом зі своєю дочкою за ім’я Христове.
Ведучий 3:
     Саме 25 січня, у день великомучениці Тетяни Хрещенської у 1755 році російська імператриця Єлізавета Петрівна створила у Москві університет. Тож свято асоціюється із днем студентства. Студентам взагалі пощастило — вони мають аж два власних свята: 17 листопада — Міжнародний день студента і 25 січня — Тетянин день.

     Всім студентам й тим, хто був ним, й тим, хто ще тільки збирається до вступу до вишів присвячується пісня.
Ведучі 1-3:
1. Всіх Тетян вітаємо з Днем Ангела.
2. Хай радість Вам життя дарує, 
3. Щоб посміхались Ви весь час
1. Любов і злагода панує, 
2. Й достаток повниться щораз, 
3. Щоб Ви добра мали багато, 
1. А доля квітла, наче сад, 

2. І щоб на Вас із неба падав
1-3. Лише щасливий зорепад!

Комментариев нет:

Отправить комментарий